Siemens klar med WAP

Siemens vil tilby WAP (Wireless Application Protocol) over selskapets mobilterminaler, i tråd med en lisensavtale selskapet har inngått med Unwired Planet.

Siemens vil tilby WAP (Wireless Application Protocol) over selskapets mobilterminaler, i tråd med en lisensavtale selskapet har inngått med Unwired Planet.

WAP gjør det mulig å surfe på Internett via små skjermbaserte mobilterminaler, og tidligere har flere mobilprodusenter, som for eksempel Ericsson, lansert sine WAP-løsninger.

Siemens vil integrere programvaren UP.Browser i sine mobiltelefoner og den nye avtalen med Unwired Planet gjør det mulig for Siemens å etablere gateways som oversetter HTML til WAP.

Den første kommersielle GSM-tjenesten over WAP skal etter planen åpne i Paris tidlig neste år basert på SFRs nett, ifølge administrerende direktør i Unwired Planet Europe, Malcom Bird.

Åtte andre operatører, som blant annet inkluderer Telenor, SFR og de to italienske operatørene Telecom Italia Mobil og Omnitel har satt igang sine egne WAP-tester.

Ericsson, Motorola og Nokia har jobbet rekordraskt siden de i juni i fjor gikk sammen med Unwired Planet i det felles standardiseringsprosjektet for integrasjon av digital mobilteknologi opp mot Internett; WAP. Målet med standarden er å gi GSM-aktører et felles miljø som gjør det mulig å utvikle tilleggstjenester for mobiltelefoner. For mobilbrukerne betyr WAP produkter med bedre brukergrensesnitt, samt nye funksjoner og tjenester. I de nye WAP-terminalene vil du mellom annet kunne vente deg å finne et enhetlig meldingssystem for tale, faks og e-post, samt en rekke nye informasjonstjenester.

Det som gjør WAP-arbeidet ekstra spennende er at premissene for utviklingsarbeidet ikke sier noen ting om hvordan presentasjons- og sluttbrukergrensesnittet skal se ut. Dermed øker også sjansen for at de ulike selskapene etter hvert vil lansere svært så ulike WAP-terminaler.

Til toppen