BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siemens klargjør GPS-mobil

Siemens melder at flere nye mobiltelefoner, blant annet en med GPS, snart kommer i norske butikker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. sep. 2005 - 11:29

Mest spennende av nyhetene fra Siemens er modellen SXG75, som digi.no omtalte allerede i mars, da den ble vist fram under CeBIT-messen i Hannover.

    Les også:

Denne modellen skal bli Siemens' nye flaggskip. Den har integrert GPS-mottaker, forhåndsinstallert navigasjonsprogram som ved hjelp av lyd og bilde skal lede brukeren fram til ønsket destinasjon. Programmet skal også gi tips og råd om alt fra restauranter til turistattraksjoner, og skal ha innebygd parlørprogrammer for engelsk, tysk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk.

Mobilen er utstyrt med to kameraer, et med oppløsning på to megapiksler og et enklere et montert på forsiden som er beregnet for videokonferanser. Mobilen støtter derfor selvfølgelig 3G (UMTS).

Skjermen er 2,2 tommer stor og kan ifølge Siemens benyttes til å se film. Mobilen kan også spille av MP3-filer og har innebygd RDS-radio.

Det interne minnet er på 128 MB, hvorav halvparten er tilgjengelig for filer og programvare. Minnet kan utvides opp til 1 GB ved hjelp av et multimedia-kort med redusert størrelse, trolig RS-MMC.


SXG75 veier 134 gram og måler 111,5 x 53 x 20 millimeter. Batteritid er foreløpig ikke oppgitt. Modellen kommer i salg i Norge i løpet av november. Siemens oppgir at telefonen prismessig vil ligge i det øvre sjiktet.

En annen modell Siemens planlegger for blant annet det norske markedet, er foldetelefonen SFG75, som skal komme i butikken i januar 2006.

Dette er en noe rimeligere 3G-modell (UMTS), som er utstyrt med 1,3 megapiksel kamera og blits, i tillegg til et lite videokonferansekamera på forsiden, og to fargeskjermer med oppløsning på henholdsvis 176 x 220 piksler og 96 x 96 piksler..

Mobilen har støtte for avspilling av musikkfilformatene MP3, AAC og AMR, samt videoformatene MPEG4 og 3GP. De innebygde minnet er på 32 MB, men kan utvides ved hjelp av et mini SD-kort. Mobilen har en dedikert knapp for multimedieinnhold. Den leveres med stereo hodetelefoner og USB-kabel.

SFG75 måler 89,9 x 45,1 x 23,9 mm og veier 110 gram. Den har en taletid på inntil 3 timer og en standbytid på inntil 250 timer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.