RESULTATERFINANS

Siemens-konkurs skaper hull i markedet

Hva som skjer med det norske Siemens-kontoret og alle Siemens-forhandlere etter konkursen er uavklart.

29. sep. 2006 - 09:24

Mange andre takket nei, men taiwanske Benq kjøpte opp mobildivisjonen til Siemens, som var blitt et gigantisk tapssluk. Etter å ha prøvd i et år, gav Benq i går opp og offentliggjorde at selskapet legger ned Siemens Mobile.

Dette skaper en uavklart situasjon i Norge. Benq skal la Siemens leve ut året, men så er det slutt. Dette rammer både de ansatte ved det nordiske hovedkontoret i Oslo og alle partnere og kunder. For Benq Siemens Norge selger stort sett Siemens-modeller, ikke de asiatiske Benq-Siemens-modellene. Et av unntaktene er musikk-mobilen BenQ-Siemens EF51 (bildet).

Snubler Benq i måten nedleggelsen håndteres på, kan Nokia og Sony Ericsson skaffe seg nye markedsandeler. Siemens har en 10-15 prosent andel av det norske mobilmarkedet.

- Vi har 25 ansatte i Norden, hvorav 10 sitter i Oslo, opplyser Norden-sjef Rune Tufte til digi.no.

Han kan ikke si noe om planene fremover, hva Benq skal gjøre har han ikke fått informasjon om. Men Benq har er en mulighet, påpeker Tufte.

Selskapet har en full serie med mobiltelefoner for europeiske mobilnett som man kan forsøke å få dagens Siemens-forhandlere til å selge i stedet. Men Benq er trolig fremdeles er ukjent mobilmerke for norske kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.