Siemens lanserer kart-mobil

Siemens mobildivisjon trues av nedleggelse, men er nå klar med fem nye mobiler, en av dem med kart.

Siemens mobildivisjon trues av nedleggelse, men er nå klar med fem nye mobiler, en av dem med kart.

Siemens viser frem en serie på fem nye telefoner under CBIT-messen. Det mest oppsiktsvekkende er den nye SXG75. Dette er den første UMTS-telefonen fra Siemens, og den ser lovende ut.

Siemens har solgt bra med mobiler i Norge, men sliter på verdensbasis, mye på grunn av et dårlig produktår i fjor. Derfor er det avgjørende at årets kolleksjon treffer markedet. Norgessjefen Rune Tufte mener det ser lyst ut, med tanke på hva de er i ferd med å lansere.

Nye telefoner kommer med stadig mer funksjonalitet, og SXG75 er intet unntak. Den har GPS innebygd, og er koblet mot en karttjeneste som gir deg oversikt, uansett hvor du er i verden, så lenge det er dekning.

Dette kan være den perfekte reisetelefonen, hvis du er villig til å bære rundt på 134 gram og tør å ta den med deg da, og ikke lar den ligge hjemme i frykt for å miste den.

Å gå seg bort i en fremmed by er nå ikke lenger et problem, hevder Siemens, for GPS og A-GPS gir deg informasjon om hvor du er, og kart dit du skal.

Skulle du allikevel trenge å spørre om veien, har telefonen innebygd støtte for oversetting mellom engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk og spansk.

Når du endelig kommer frem kan du ta bilder med det innebygde kameraet, som gir en oppløsning på to megapixler, samt funksjonalitet for å lage panoramabilder og et program for å redigere bildene.

Telefonen støtter også lokasjonsbaserte tjenester, slik som restaurant-tips, spesielle tilbud eller store turistattraksjoner. Dette har det vært snakket om siden UMTS ble lansert som konsept, og mange har vært skeptiske til nytten. Det mest spennende er vel om man finner en form som faktisk faktisk gir nytteeffekt, eller bare er irriterende.

SXG75 har også et ekstra kamera for videokonferanse. Dette er nødvendig for å kunne filme brukerens ansikt, samtidig som man ser skjermen. Nokias første UMTS-telefon, som Telenor lanserte videokonferanse på mobil med, har ikke dette ekstra kameraet, og man kan bare spekulere i hva det kan brukes til.

For musikkelskere og folk som liker nyheter finnes det FM-radio og MP3-spiller med skikkelig organiserer, og som ekstrautstyr kan man bygge ut telefonen til et bærbart stereoanlegg.

Telefonen har dessuten bluetooth og innebygd e-postklient. MMS er selvsagt også med, samt Instant Messaging og Walkietalkie-funksjon i de nettverkene der dette er tilgjengelig.

Telefonen er blant de større, og veier 134 gram og måler 11,2 x 5,3x 2,0 centimeter. Den kommer på markedet i september.

Siemens lanserte også en utendørstelefon M75, som skal tåle en trøkk. Den er også godt utstyrt, blant annet med et kamera med oppløsning på 1,3 megapixler og innebygd mp3-spiller. Den kommer på markedet i juni.

CX75 er også relativt godt utstyrt med funksjonalitet, omtrent som M75. CF75 en foldemobil, som ellers er noe enklere, som skal på markedet i løpet av andre kvartal.

Til toppen