FORBRUKERTEKNOLOGI

Siemens lanserer mer interaktiv mobiltelefon

Siemens har laget en ny mobiltelefon som lar brukere stryke og riste for å lage innhold.

17. sep. 2004 - 13:11

Med CX70 lanserer Siemens to nye teknikker til det norske mobilmarkedet.

Den første er den første mobilen med den walkie-talkie-lignende talefunksjonaliteten som ofte kalles Push to Talk (PTT), eller Push and Talk (PaT som Siemens kaller den). Teknikken er blitt svært populært i USA, primært fordi den lar brukere prate gratis med sine kontakter.

Her i Europa kommer teknikken, men fordi man må bruke GPRS blir det ikke gratis. Foreløpig mangler det dessuten en standard som vil la brukere fra forskjellige operatører snakke med hverandre. Hverken Telenor eller Netcom har da heller sagt noe om en eventulell åpning for Push-to-talk.

I tillegg har CX70 en annen nyhet, rettet mot yngre brukere. Når telefonen kommer i salg i oktober, vil man kunne kjøpe et spesialdesksel med en ekstra sensor på siden (rød stripe på siden av telefonen på bildet over). Sensoren lar brukere stryke, riste og klemme telefonen, forteller mobilsjef hos Siemens Norge, Stian Andresen til digi.no.

Signalene fra dekselet vil styre 3D-animerte karakterer som ligger i en Java-applikasjon på alle CX70-telefoner. Systemet vil gi en slags Tamagochi-karakter, en virtuell som skal pleies med jevne mellomrom. Brukere kan velge mellom tre forskjellige karakterer og ta bilde av dem som kan sendes på MMS.

Med et VGA-kamera vil CX70 koste rundt 2000 kroner, opplyser Andresen til digi.no.

Her kan du lese mer om CX70

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.