Siemens-mobil utsatt for trojansk hest

En trojansk hest for en vanlig mobiltelefon fra Siemens kan sende tekstmeldinger på egenhånd.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mai 2004 - 13:55

En trojansk hest er ifølge Mobil.se blitt laget for mobiltelefonen Siemens S55. Trojaneren skal kunne sende SMS-er uten at brukeren merker det.

Trojaneren for S55 kan gjemmes i Java-applikasjoner som brukeren laster ned til Telefonen. Der utnytter den to ulike funksjoner. Den ene er den som gir Java-program muligheten til å styre telefonens SMS-trafikk.

Nå er det i utgangspunktet ikke mulig å sende tekstmeldinger fra mobilen uten at brukeren bekrefter at dette skal gjøres. Derfor skaper trojaneren et skjermbilde som gir brukeren inntrykk av å at vedkommende svarer på et helt annet spørsmål. Dermed lures brukeren til å trykke på knappen som godkjenner at meldingen sendes.

Ifølge Mobil.se er hullet velkjent for blant annet Siemens etter at det ble gjort kjent under en hackerkonferanse i 2003. Flere Java-applikasjoner som utnytter det, spres nå på Internett.

Titti Hagenfeldt i Siemens sier til Mobil.se at selskapet kjenner til hullet. Hun lover at en feilfiks skal utgis i nær framtid, trolig om noen dager. Oppdateringen skal da gjøres tilgjengelig for nedlasting fra Internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.