Siemens Norge: Første tap siden 1898

Konkursen i Enitel og Broadband Mobile utløste historiens første nedbemanning i Siemens Norge. Nå er det også klart at gruppen taper penger for første gang siden 1898.

Konkursen i Enitel og Broadband Mobile utløste historiens første nedbemanning i Siemens Norge. Nå er det også klart at gruppen taper penger for første gang siden 1898.

Resultatet for det tyske industrikonsernets norske datterselskap endte på minus 39 millioner kroner etter skatt for regnskapsåret som ble avsluttet ved utgangen av september, mens omsetningen nådde 4,98 milliarder kroner. Året før endte selskapet på pluss 187 millioner, av en omsetning på 4,7 milliarder kroner.
Siemens tapte 150 millioner kroner på uroen i Kværner og konkursene i Enitel og Broadband Mobile. I tillegg kommer leveranser til UMTS-nett på nærmere to milliarder kroner som det likevel ikke blir noe av.


Siemens hadde allerede signert på en leverandøravtale med Broadband Mobile om å levere ett UMTS-nett, og det ble bygd opp en egen organisasjon for å håndtere dette. Derfor måtte flere ansatte både sies opp og omplasseres i høst da organisasjonen for UMTS-prosjektet ble lagt ned igjen.

Blant selskapets hyggelige historier er et fortsatt sterkt salg av mobiltelefoner, som utgjorde 330.000 i tallet for siste regnskapsår.

Administrerende direktør Hans Lørup håper nå at et åttepunkts program skal snu utviklingen og bidra til positive resultat.

Samlet sett hadde Siemens-gruppen i Norge en omsetning i regnskapsåret 2000/2001 på 7,4 milliarder kroner. Gruppen utgjøres av konsernet samt Fujitsu Siemens Computers AS, Siemens Building Technologies AS, Bosch-Siemens Husholdningsapparater AS og Voith Siemens Hydro Power Generation AS. Til sammen sysselsetter systemet 4.200 ansatte.

Til toppen