Siemens og Fujitsu går sammen

Compaq, Dell og IBM har med et slag fått en tøff konkurrent. Som tidligere varslet, slår de to datagigantene Siemens og Fujitsu seg sammen.

Compaq, Dell og IBM har med et slag fått en tøff konkurrent. Som tidligere varslet, slår de to datagigantene Siemens og Fujitsu seg sammen.

En beinhard priskrig reduserer stadig antallet PC-leverandører. For å skape en ny, profitabel aktør som kan hamle opp med Compaq, Dell og IBM, har Siemens og Fujitsu slått seg sammen. Foreløpig er samarbeidet begrenset til Europa - det nye selskapet vil bli den nest største PC-leverandøren i vår verdensdel og den tredje største målt i inntekter.

Det nye selskapet, Fujitsu Siemens Computer, blir resultatet av et langvarig og nært forhold: Siemens har solgt Fujitsus IBM-kompatible stormaskiner i Europa i mange år. Nå skal selskapene også samarbeide om å selge PC-er, PC-servere og Unix-maskiner. Totalt i Europa vil selskapet omsette for hele 62 milliarder kroner i år.

Her i Norge selges ikke stormaskinene, det er primært PC-er. Siemens har satset knallhardt og i løpet av noen få år blitt en av de største PC-leverandørene i Norge.

- Vi solgt 26.000 PC-er i Norge i først halvår, noe som gjør oss til den tredje største leverandøren. Vi er bak Compaq og IBM, men foran Dell, sier divisjonsdirektør Vidar Berg.

Fujitsu Siemens Computers offisielle oppstartsdato er 1. oktober 1999, avhengig av at myndighetene gir de nødvendige godkjennelsene. Det internasjonale hovedkvarteret til det nye selskapet vil ligge i Nederland.

Til toppen