Siemens og Fujitsu skaper ny PC-gigant

I et nytt forsøk på å rydde opp i tapene i sin PC-divisjon, forhandler Siemens med Fujitsu om å slå sammen sine krefter.

I et nytt forsøk på å rydde opp i tapene i sin PC-divisjon, forhandler Siemens med Fujitsu om å slå sammen sine krefter.

I følge lekkasjer i den tyske avisen næringslivsavisen Wirtschafts Woche er de to selskapene midt i forhandlinger som kan skape en ny europeisk PC-gigant. Hvis selskapene blir enige, kan avtalen trolig undertegnes mot slutten av mai.

Sammen vil Siemens og Fujitsu bli den nest største PC-leverandøren i Europa med en markedsandel på 12,6 prosent. Bare Compaq vil være større med en markedsandel på 17,5 prosent.

Dette er ikke det første forsøket Siemens gjør for å rydde opp i sin PC-divisjon. Selskapet oppgir ikke egne regskapstall for PC-produksjonen, men analytikere tror at selskapet i likhet med blant annet IBM taper penger på sin PC-divisjon. I fjor hadde Siemens forhandlet ferdig en avtale der taiwanske Acer skulle kjøpe PC-delen, men avtalen ble avlyst da Asia-krisen slo bena under Acers betalingsevne.

Fujitsu er et lite merke i Norge, men vokser raskt i Europa etter å ha gått til motangrep på Dells direktesalgsmodell. Selskapet selger blant annet meget billige maskiner på supermarkeder, noe som har løftet salget med 47 prosent fra første kvartal i fjor til i år.

Til toppen