BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siemens oppgraderer for NetCom

Siemens skal levere oppgradering av alle de eksisterende Motorola-basestasjonene NetCom har i Sør-Norge med nytt Siemens-utstyr. Oppgraderingen gjøres for raskere å kunne ta i bruk nye tilleggsfunksjoner i GSM 1800-nettet.

Frode Eriksen
23. mars 1998 - 14:31

NetCom har budsjettert med vel 120 millioner kroner i investeringskostnader knyttet til sin nett-infrastruktur de kommende to årene. Siemens vil stå for det meste av leveransene til NetComs mobilnett, som oppgraderes for å kunne betjene både det eksisterende GSM 900-nettet, men også det kommende GSM 1800-nettet.

NetCom er en av tre opertører som av Samferdselsdepartementet har fått konsesjon for å bygge ut og drive et GSM 1800 mobilnett.

- Bak utbyggingen og oppgraderingen ligger forventninger om økt trafikkvolum, og overgang fra tradisjonell fastlinjetelefoni, sier administrerende direktør i NetCom, Gert W. Munthe.

Siemens er fra før NetComs hovedleverandør av telefonsentraler, men blir nå også hovedleverandør av basestasjoner. I løpet av et snaut år vil de elektroniske komponentene i basestasjonene erstattes med ny teknologi fra Siemens. Dette gjør at NetCom får et nett forberedt for å tilby flere tjenester i både GSM 900 og GSM 1800.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.