Siemens-oppkjøp betyr nye gadgets

Si hei til Qube, en av mange Benq-dingser som snart kan selges i Norge.

Si hei til Qube, en av mange Benq-dingser som snart kan selges i Norge.

Benq er ingen nykommer på det norske markedet, men mobilene deres er helt ukjente her til lands. Nå som de har kjøpt Siemens mobildivisjon kan det bli en endring på dette.

Benq satser ganske hardt på å gjøre suksess med mobiler som moteprodukter. Og blant deres ganske varierte utvalg er det særlig en som fanger oppmerksomheten, den firkantede mangefargede Qube-telefonen.

Det firkantede designet skiller seg tydelig ut, og designet er rent og fint. Dekselet kan dessuten varieres med forskjellige farger. ”It’s hip to be square” heter det i markedsføringen, som også er tittelen fra Huey Lewis & The News store 80-talls hit.

Innholdet er det flere europeiske produsenter som kan matche, med sine velutstyrte produkter. Den har kamera med 1,3 megapixel oppløsning, radio og mp3-spiller med støtte for lydformatet AAC.

I tillegg har Benq en tendens til å inkludere flere lekne elementer i sine telefoner, som ikke nødvendigvis er nyttige. I Qube er det for eksempel snakk om en slags karaoke-funksjon, der tekst synkroniseres med sangene man spiller, slik at man kan synge med, som det heter i markedsføringen.

Telefonen veier 106 gram, er 20 millimeter tykk og har fire sider som er 66 millimeter lange.

På et område kommer nok Benq til å måtte spise sine egne ord om relativt kort tid. Telefonen har nemlig 58 megabyte internt minne, og plass til et mini SD-kort. Dermed hevder Benq at brukerne har all den plassen til WAP, Java og mp3 de noen gang vil trenge. Til mp3 vil nok mange hevde at det er for lite allerede, selv med de største mini SD-kortene. Og det er liten grunn til å tro at 58 megabyte vil være mye eller nok internminne om et par år.

Fra før av selger Benq mye skjermer, CD- og DVD-brennere og projektorer i Norge. Benq lager også digitalkameraer, mediasenter-PCer, bærbare PCer, DVD-opptagere, MP3-spillere, trådløs og mobil-kort samt periferiutstyr til PC.

Når de nå overtar Siemends Comd, som har 16 ansatte her til lands, er det grunn til å tro at flere produkter vil følge.

Til toppen