RESULTATERFINANS

Siemens-overskudd på over ti milliarder

Siemens-skuta holder stø kurs med Dr. Heinrich v. Pierer ved roret. Doktoren la i dag fram det beste resultatet i selskapets 150-årige historie: 10,57 milliarder kroner i overskudd lar seg høre.

Øystein Kvistad
11. des. 1997 - 16:01

Det sterke resultatet blir ikke mindre imponerende med tanke på at Siemens i løpet av sitt store jubileumsår har iverksatt betydelige rasjonaliseringstiltak og restruktureringer som til sammen har kostet over fire milliarder kroner å gjennomføre.

- Vi har overgått våre egne vekstmål med god margin, sa Siemens-toppsjefen da de sterke tallene ble offentliggjort torsdag.

Dr. Heinrich v. Pierer la fram tall som viser at Siemens' orderinngang i fiskalåret 1997 økte (sammenliknet med 1996) med 12 prosent til hele 113 milliarder tyske mark - nesten 460 milliarder norske kroner. Samtidig økte omsetningen med 14 prosent til 107 milliarder D-mark, altså i overkant av 434 milliarder kroner.

IKT-virksomheten (IT og telekom) er klart den største bidragsyteren til Siemens-veksten, mens den geografiske fordelingen viser at selskapet inngikk avtaler for over 92 milliarder kroner i Nord- og Sør-Amerika, ordrer verdt 73 milliarder kroner ble inngått i Sør-Øst-Asia, og i Europa økte ordreinngangen med ytterligere 14 prosent til 130 milliarder kroner.

I løpet av fiskalåret 1997 har antallet sysselsatte i Siemens worldwide steget med 7000 (to prosent) til omlag 386.000.

Og til neste år skal det gå enda bedre i Siemens, spår Heinrich v. Pierer:

- I fiskalåret 1998 vil Siemens øke både inntjeningen og omsetningen betydelig, tror toppsjefen, og røper at selskapet har som mål å få et overskudd på tre milliarder D-mark, i overkant av 12 milliarder kroner, til neste år. Å bedre resultatgraden er nå Siemens-sjefens største utfordring, selv om også noe skal hentes gjennom økt omsetning. Mellom 110 og 115 milliarder D-mark (pluss/minus 450 milliarder kroner) regner Pierer med Siemens vil selge for i 1998.

Hele Pierers tale kan du lese ved å følge lenken under "relaterte nettesteder" oppe til høyre på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.