KARRIERE

Siemens permitterer 30 ansatte - varsler 180

Konkursen i Broadband Mobile fører til at minst 30 ansatte i Siemens Norge blir permittert. Ialt 180 ansatte fikk onsdag et generelt permitteringsvarsel.

Frode Eriksen
17. aug. 2001 - 11:15

Det er innenfor divisjonen Information and Communications (I&C) at permitteringsvarselet er utsendt. Det er her en finner Siemens infrastrukturvirksomhet på mobilsiden.

I en pressemelding fra selskapet heter det at en i løpet av det siste halve året har brukt betydelige ressurser for å sikre seg utbyggingskontrakter med operatørene som bygger ut 3. generasjons mobilnett (UMTS) i Norge. Siemens var kommet langt i forhandlingene med Broadband Mobile.

Siemens hadde også forberedt seg ressursmessig på gjennomføringen av selve utbyggingen, og det at dette nå foreløpig ikke ser ut til å bli noe av, er den direkte årsaken til permitteringene. Selskapet utelukker ikke at en kan komme tilbake dersom konkursboet etter Broadband Mobile får nye eiere.

Selskapet har fra før en rammeavtale med Telia som inkluderer norske NetCom.

Selskapet anslår nå at rundt 30 medarbeidere blir permittert i første omgang.

- Stilt overfor disse betydelige endringene er vi tvunget til å treffe tiltak for å tilpasse oss mulighetene i markedet. Vi ser oss derfor nødt til å gi et generelt varsel om permitteringer, sier divisjonsdirektør i I&C, Arne Besseberg. - Vi bestreber oss på å permittere så få som mulig, og vi vil også forsøke å tilby de permitterte arbeid i andre Siemens-divisjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.