RESULTATERFINANS

Siemens SBS må rydde i kostnadene

Ove Guttormsen skal både gjenopprette tillitten til Siemens Business Services - og kutte kostander.

16. nov. 2005 - 10:15

Ove Guttormsen starter opp med en tung jobb foran seg i Siemens Business Services (SBS) . Han overtok jobben på fredag etter at tre ledere i SBS trakk seg på grunn av påstander om overfakturering mot Forsvaret.

Konklusjonene er ikke klar, men Forsvaret forteller at Siemens kan ha overfakturert dem for 40-50 millioner kroner. I tillegg gikk Siemens på en PR-tap etter en rettssak med den ansatte som varslet dem rotet.

I tillegg til jobben med å gjenopprette tillitten til selskapet, må Guttormsen kutte kostander. For SBS går globalt sett med store underskudd - selskapet tapte hele 3,2 milliarder kroner i tredje kvartal.

I går kom dommen - i tillegg til kutt på 2400 ansatte i Tyskland skal SBS-kontorer rundt i verden kutte hele 3000 stillinger. Om det kommer til kutt i staben av SBS-ansatte i Norge er foreløpig uklart, men SBS Norge har en annen mulighet.

digi.no spurte Guttormsen om hvordan det går med det norske SBS-kontoret og fikk et klart svar:

- Det norske kontoret tjener litt penger, men en av mine oppgaver er å få opp overskuddet. Vi skal nå gå igjennom alle kostandene for å se hvor de kan redusere, sier han til digi.no.

Og som i alle konsulentorganisasjoner er det personalkostandene som ruver i regnskapet.

- Vi leier inn en del konsulenter, gjerne på helårskontrakter, sier Guttormsen. Vi må forsøke å redusere prisene på dette og omfanget av dette.

Han har ikke nøyaktige tall, men SBS har rundt 400 egne ansatte og så kommer rundt 20 innleide konsulenter. Konsulentene er ikke leid inn fra en stor konkurrent, det er små leverandør, men Guttormsen vil ikke oppgi konkrete navn.

På spørsmål om hvordan han skal gjenopprette tillitten til SBS, forteller Guttormsen om et stort kartleggingsarbeid.

- Jeg skal sikre at vi ikke får en Forsvarsak til. Jeg har nå satt igang en gjennomgang av alle våre kontrakter - en for en. Vi må se om det er noen avtaler som må presiseres slik at det ikke er rom for misforståelser og feiltolkninger, sier Guttormsen til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.