Siemens selger flest arbeidsstasjoner i Norge

Siemens Celsius er ifølge Dataquest Norges klart mest solgte arbeidsstasjon i første kvartal av 1999.

Siemens Celsius er ifølge Dataquest Norges klart mest solgte arbeidsstasjon i første kvartal av 1999.

Arbeidsstasjonen Siemens Celsius.
Siemens Celsius.

Siemens Norge solgte ifølge analyseselskapet Dataquest 283 Celsius arbeidsstasjoner i første kvartal av 1999. Dette er mer enn ti prosent flere enheter enn nummer to.

Divisjonsdirektør Vidar Berg forteller at resultatet er en gledelig utvikling på en bevisst satsing fra Siemens side, og at selskapet har en målsetning om å omsette tusen enheter i Norge totalt i 1999.

Siemens leverer tre utgaver av Celsius hvor fokus er rettet mot henholdsvis lav pris, pris/ytelses-forhold og topp ytelse.

Bernd Kosch, markedsdirektør for arbeidsstasjoner i Siemens
Bernd Kosch.

Dr. Bernd Kosch, Siemens sin markedsdirektør for arbeidsstasjoner, forteller til digi.no at det viktigste markedsområdene er finans, kreativ og teknisk design, samt mekanisk simulering.

Celsius-maskinene ble introdusert første gang i 1995, det er nå tredje generasjon av produktet som er på markedet. Toppmodellen, Celsius 630 utstyrt med en 550 MHz Pentium III Xeon-prosessor, er blitt referansemaskin ved Intel for Pentium III Xeon-prosessorene. Årsaken er at dette er den maskinen som har scoret høyest i SPEC sine CINT95 og CPF95 ytelsestester. Resultatene er henholdsvis 24,4 og 17,1.

Siemens vil også i framtiden fokusere på høy ytelse og kompatibilitet med kommende standarder. Blant annet Celsius-maskinene utstyres med AGP_PRO-grensesnittet for skjermkort i fjerde kvartal av 1999. Samtidig vil utformingen av maskinen bli kompatibel med NTX, en ny standard fra Intel for utforming av arbeidsstasjoner.

Senere vil det komme støtte for blant annet minneteknologien Rambus. Kosch antar at Celsius-maskinene vil utstyres med to Rambus-kanaler, noe som skal gi dobbelt båndbredde.

Til toppen