Siemens-skandalen blir stadig større

Siemens-skandalen blir stadig større

Siemens Norge etterforskes for korrupsjon, men det er ingenting mot konsernets problemer.

Siemens-konsernet er i hardt vær for sin korrupsjonspraksis. Tidligere har det vært mistanke om at selskapet har brukt rundt 200 millioner euro, eller cirka 1,3 milliarder kroner, på bestikkelser.

Siemens-sjefen prøver så godt han kan å overbevise kunder, politikere, partnere og ansatte om at Siemens tar korrupsjonssaken alvorlig:

- Siemens tolererer absolutt ikke noe illegal eller irregulær oppførsel av sine ansatte, sa Klaus Kleinfeld, administrerende direktør i Siemens-konsernet, ifølge Dagens Næringsliv.

Kleinfeld ble også etterforsket, men skal være utenfor mistanke.

Nå viser det seg at 200 millioner euro var et altfor lavt tall. Tirsdag denne uken innrømte Joe Kaeser, finansdirektør i Siemens at beløpet var dobbelt så stort. Hele 420 millioner euro skal ha blitt gjemt bort på hemmelige kontoer i Sveits, for så å bli brukt til bestikkelser.

Tallene skal ha kommet frem etter at selskapet tok en titt på en rekke av sine kontrakter med rådgivere. Nå tror konsernet at mange av disse i realiteten var bestikkelser.

Etterforskere i flere land begynte å undersøke Siemens for korrupsjon i 2004. Selskapet skal blant annet ha brukt 65 millioner kroner på bestikkelser i forbindelse med OL i Athen i 2004.

Til toppen