Siemens vant kontrakten for nytt nødnett

Kontrakten kan ennå stoppes eller endres, men Siemens har etter alt å dømme vunnet milliardkontrakten for å bygge nødnettet.

Siemens vant kontrakten for nytt nødnett

Kontrakten kan ennå stoppes eller endres, men Siemens har etter alt å dømme vunnet milliardkontrakten for å bygge nødnettet.

Kampen om Norge største IKT-kontrakt i år, byggingen av det såkalte nødnettet, har stått mellom to store koalisasjoner, Siemens og EADS. Kontrakten skal over flere år bygget et landsdekkene, digitalt og lukket mobilnett for politi, brannvesen og ambulansene.

Nå ser det ut til at Siemens har vunnet kontrakten, men Siemens er ikke helt i mål.

Siemens er innstilt til å vinne kontrakten, skriver dagensit.no etter å ha snakket med flere kilder. Og digi.no får også bekreftet dette fra en høyt plassert, anonym kilde.

Men Siemens-sjef Per Otto Dyb kan enda ikke sprette champangne-korkene. For først skal Gartner gå igjennom konktrakten og det kan skape både utsettelser og endringer.

Og så skal Stortinget behandle saken igjen - for det er snakk om veldig mye penger. Totalt er kontrakten på 3,6 milliarder over de tre årene det skal ta å bygge nettet. Det er en enorm tele og it-kontrakt, men store deler av kontraktssummen vil gå tradisjonelle byggekostander når master skal settes opp.

    Les også:

Situasjonen minner om da Forsvaret skulle tildele den store Golf-kontrakten. I siste liten bestemte man seg for å dele opp prosjektet i fire deler, men IBM vant likevel.

Nettet vil gi blålys-etatene et sikkert, digitalt sambandsnett, både for samtaler og overføring av blant annet kartdata.

Et valg av Siemens skal ha vært kontroversielt på grunnen av overfaktureringen Siemens gjorde mot forsvaret og Forsvarets egne konklusjoner om bestikkelser Siemens gjorde av forsvarsansatte under forhandlinger om store kontrakter. Saken er for tiden under etterforskning hos Økokrim.

Avgjørelsen er et tungt slag for EADS, det europeiske konglomeratet som er kjent for sine forsvarsaktiviteter.

Til toppen