Siemens vil doble IT-konsulentbiten i Norden

Ny toppsjef Ole Morten Skymoen i Siemens Business Services vil doble virksomheten innen tre år.

Ny toppsjef Ole Morten Skymoen i Siemens Business Services vil doble virksomheten innen tre år.

42-årige Ole Morten Skymoen blir den nye toppsjefen (CEO) for Siemens Business Services (SBS) for hele Skandinavia. Forretningsenhetene i de tre landene har rundt 900 ansatte og omsatte i fjor for 1,6 milliarder kroner med et resultat før skatt på over 50 millioner kroner.

    Les også:

Den danske sjefen Michael Poulsen valgte å vinke farvel nå når nordmannen Ole Morten Skymoen overtar roret. Skymoen derimot er tent på sin nye toppsjef-rolle og svært aggressiv i Siemens vekst-strategi og outsourcing-offensiv.

- Vi skal doble vår virksomhet i løpet av de neste tre årene og få nye virksomheter som velger oss til sin nye outsourcingspartner, sier Ole Morten Skymoen til Berlingske Tidende.

Siemens Business Services som er sterke på outsourcing og konsulenttjenester er på høyde med store aktører som IBM, EDB Business Partner og ErgoGroup i Norge. I Europa plasseres SBS på femte plass etter IBM, EDS, T Systems og HP. På verdensbasis plasseres SBS på 10. plass blant konkurrenter.

Siemens Business Services er et datterselskap i Siemens med 33.000 ansatte lokalisert i 40 land. SBS legger opp til satsning innen løsninger, rådgivning, prosjektgjennomføring, drift, outsourcing, service og implementering med fokus på langsiktige kundeforhold.

Det var SBS som vant den prestisjetunge kontrakten FISBasis med Forsvaret for drøye to år siden mot 20.000 brukere.

Avtalen går fram til 2006, som blir en viktig referanse for SBS framover i kampen om større markedsandeler.

Til toppen