Siemens vil utvikle digitale hus

Siemens er med på Snøhettas prosjekt for framtidige bo-konsepter.

Siemens er med på Snøhettas prosjekt for framtidige bo-konsepter.

Siemens i Norge er en av Snøhettas partnere i et prosjekt for framtidige bo-konsepter. Selskapet har utviklet et system som gjør det mulig å kontrollere alt fra lys og varme til komfyr og underholdningstjenester fra en og samme kontrollenhet.

Det er selskapet Løvetann, med utspring i arkitektkontoret Snøhetta, som lanserer det norskutviklete Løvetann bo-konseptet.

– Siemens skal vise hvordan de ulike elektrotekniske artiklene i Løvetannhjemmet fungerer som en enhet, sier direksjonsdirektør Otto Søberg i Siemens.

Løvetannhjemmet vil bygges på prefabrikkerte moduler. Alle elektrotekniske installasjoner er utviklet av Siemens og gjør det mulig å fjernstyre alt elektrisk utstyr i huset, fra husholdningsapparater og oppvarming til mediesenter og kommunikasjon.

Dette leveres som standard.

Løvetannhjemmet er utstyrt med sensorer som sørger for å justere temperatur og lysforhold etter behovet. Et nytt system for oppvarming, kjøling og ventilasjon gjør det mulig å holde en betydelig lavere innetemperatur når huset ikke er i bruk.

Mediesenteret i Løvetannhjemmet vil kombinere alt fra bredbåndstjenester og IP-telefoni til leie av film og musikk direkte til stua. Herfra styres også lys, lyd og varme.

I tillegg er huset utstyrt med nytt, trådløst alarmsystem som kommuniserer ved hjelp av krypterte signaler uten avstandsbegrensninger.

Det modulære hjemmet leveres ferdig utstyrt med fremtidens løsninger innen husholdningsapparater. Hvitevarene kan styres fra stue, via Internett eller sms.

Huset er dessuten klargjort for automatisk oppkobling til vaktmestertjenester og sier selv fra dersom det er behov for vedlikehold.

Til toppen