Siemens vil være med på GSM-leken

- Vi sier ikke vi er verdensmestre, men sier at vi også vil være med, sier Rune Tufte i Siemens. Det siste året er det satt fart i Siemens GSM-virksomhet, og etter en intens PR-kampanje i vår mener selskapet at det ligger som nummer tre i Norge.

- Vi sier ikke vi er verdensmestre, men sier at vi også vil være med, sier Rune Tufte i Siemens. Det siste året er det satt fart i Siemens GSM-virksomhet, og etter en intens PR-kampanje i vår mener selskapet at det ligger som nummer tre i Norge.

- Vi satser sterkt på GSM i Norge, sier ansvarlig for Siemens mobilsatsing i Norge, Rune Tufte om selskapets prioriteringer om dagen. Selskapet vil ikke si hvor mange millioner som er svidd av på markedsføring i vår. At beløpene er betydelig høyere enn før, er alt han og markedssjef Mona Tønne vil si til digi.no om den saken.

- Vi har ikke vært blant de "hotteste" innenfor GSM-bransjen så langt, medgir Tufte, og sier at et helt nytt fokus ble satt på GSM under reorganiseringen av Siemens for ett år siden, da en blant annet fikk inn nye folk i Siemens' GSM-virksomhet i Tyskland. - Design og utvikling overtok der typisk tyske ingeniører før regjerte. Vi har hatt få tekniske problemer med mobilterminalene våre, men de solgte ikke så bra.

- Norge er et satsingsområde for Siemens på GSM og selskapet skal holde trykket oppe når de nye terminale kommer.

Tufte sier til digi.no at selskapets egne tall viser at Siemens har vokst til å bli tredje største leverandør av mobilterminaler i vår, i første rekke takket være ungdomsterminalen C25 som har blitt aggressiv markedsføring til del i 16-23 års segmentet.

Nå står business-segmentet for tur med den nye terminalen S25, som også er Siemens Internett-terminal. Usikkerhet med hva de norske mobiloperatørene skal velge for gateways har ført til at Siemens har endt opp med Phone.com (tidligere Unwired Planet) som gateway-løsning, noe som gjør at terminalen ikke kan brukes opp mot verken NetCom eller, som Siemens hadde håpet, Telenor Mobil. Telenor Mobil offentliggjorde idag støtte for Ericsson, og så fremt terminalene ikke støtter WAP 1.1, noe den nye Siemens-terminalen ikke gjør, kan de ikke brukes mot denne gatewayen.

S25 er en flerbåndstelefon, veier 125 gram, har mulighet for infrarød overføring, har 400 timers standbytid og 10 timers taletid - med et ekstra batteri. Terminalen markedsføres som en trafikksikker - et eget talestyringssystem lar bilføreren ringe med begge hendene på rattet.

På Telecom-messen i Genève til høsten lanseres en ny terminal, SL 25 som skal være både bedre og lettere, mens selskapet har fire til fem mobilnyheter klare til lansering på nyåret.

Til toppen