Sier Android + Symbian er «rykter»

Nokia og Google vil ikke kommentere det de omtaler som «rykter» og «spekulasjoner».

Sier Android + Symbian er «rykter»

Nokia og Google vil ikke kommentere det de omtaler som «rykter» og «spekulasjoner».

Information Week er den publikasjonen som iherdigst har prøvd å få en kommentar fra Nokia og Google om påstanden fra analytiker J. Gold Associates om at de innen tre til seks måneder vil være klare til å slå sammen sine to mobilsystemer i åpen kildekode, Symbian og Android.

    Les også:

Nokia nekter å kommentere saken under henvisning til at det dreier seg om et «rykte». Google sier at de ikke kommenterer «rykter eller spekulasjoner i markedet». Symbian – som er i ferd med å bli et hundre prosent datterselskap til Nokia – nekter enhver offisiell kommentar, men avviser prosjektet i «privat samtale».

Gold mener beslutningen om å gjøre Symbian til åpen kildekode undergraver Android-prosjektets levedyktighet, og at flere andre faktorer peker på at en sammenslåing av Android og Symbian vil være fordelaktig for både Google og Nokia, sette større press på Apple og Microsoft, og bidra til raskere utvikling av nye applikasjoner og tjenester for mobilbrukere.

En analytiker som markerer seg mot Gold er Carmi Levy i AR Communications. Han viser til at Nokia avviste eksplisitt en mulig sammenslåing av Symbian og Android i november i fjor.

    Les også:

Til toppen