JUSS OG SAMFUNN

Sier nei til plagsomme nettannonser

Platte International plager nettbrukere i Norge og flere andre land.

18. mai 2009 - 14:58

Oslo (NTB): Selskapet Platte Internationals markedsføring på nettet har vært så plagsom for norske forbrukere at Forbrukerombudet har fått DnB NOR til å stenge Plattes konto, mens Google har slettet Plattes annonser.

Siden nyttår har Forbrukerombudet og Forbrukerrådet fått daglige henvendelser fra fortvilte folk som får regninger fra Platte International på datamaskinen uten at de har bestilt noe fra selskapet. Regningene har dukket opp i form av sprettopp-reklame som dekker hele skjermen og fryser datamaskinen.

– Vi har fått unormalt mange henvendelser på dette selskapet, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet på ombudets hjemmeside.

Forbrukerombudet har overfor Platte sagt at fremgangsmåten er ulovlig og regningene urettmessige.

– Platte har derimot signalisert at de ikke ønsker å følge våre pålegg. I og med at selskapet holder til på De britiske jomfruøyene er det vanskelig for oss å kunne gripe inn med sanksjoner, sier Haug.

Forbrukerombudets løsning på problemet ble dermed å kontakte Google, som formidlet annonsene, og banken som ble benyttet for innbetaling til selskapet.

– Vi er svært fornøyd med at Google og DnB NOR ser alvoret i saken og hurtig avsluttet Plattes bruk av deres tjenester, sier Haug.

Han gjør oppmerksom på at Platte kan bruke andre annonsekanaler og banker til å fortsette virksomheten, men mener norske forbrukere nå blir mindre utsatt. Platte har også plaget forbrukere i Sverige, Nederland og Storbritannia på samme måte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.