Sikker applikasjonsbetjening klar i Norge

Commaxx melder de nå kan levere Zero Touch fra Softricity, en løsning for sikker selvbetjening av applikasjoner.

Commaxx melder de nå kan levere Zero Touch fra Softricity, en løsning for sikker selvbetjening av applikasjoner.

Softricity leverer løsninger som virtualiserer applikasjoner. I våres meldte selskapet om en vesentlig utvidelse av deres SoftGrid-plattform, i form av en løsning som gir brukere sikker og selvbetjent tilgang til de virtualiserte applikasjonene, også utenfor bedriftens lokale nettverk: Zero Touch.

    Les også:

SoftGrids teknologi gjør at nettverket betrakter alle applikasjoner som data. Å installere en applikasjon, innebærer å overføre data til en PC. Det betyr at applikasjonen ikke installeres slik Windows ville gjort det selv: Det er ingen endring i registry, og ingen opphopning av dll-filer i Windows-katalogen. Hver applikasjon kjøres under SoftGrid, og forholder seg til eget dll-bibliotek og egen virtuell registry. Også SoftGrid-klienten overføres som data.

Dette gir sikkerhet: Ingen applikasjon kan lastes ned med mindre brukeren er godkjent til å kjøre den bestemte applikasjonen.

Det gir også selvbetjening: Har man rett til en applikasjon, kan man få den når man trenger den, for eksempel hvis man vår en presentasjon før man har rukket å installere Powerpoint. Denne selvbetjeningen virker selv om man ikke har administratorrett til PC-en.

SoftGrid tilbyr med andre ord et miljø der brukerne selv kan forsyne seg med lovlige applikasjoner, uten å risikere smitte av spionvare eller annen ondsinnet kode. Får man tildelt ny PC, kan man selv laste ned det man trenger, bare ved å logge seg på. I utgangspunktet trenger ikke brukeren annet enn en nettleser.

Zero Touch utvider denne funksjonaliteten til også å gjelde utenfor bedriftens lokale nettverk. Den som arbeider hjemme kan være trygg på å få tilgang til applikasjonene og dataene som de trenger, samtidig som dette arbeidsmiljøet er utilgjengelig for alle andre som måtte ha tilgang til den samme maskinen. Man kan raskt gi enhver PC på en internettkafé det samme arbeidsmiljøet som jobb-maskinen, og når man logger av vil ikke annet ligge igjen på PC-en enn en kryptert midlertidig cache.

Nå er denne løsningen tilgjengelig fra Softricitys norske distributør Commaxx. I en pressemelding oppsummerer de følgende egenskaper ved Soft Touch:

  • Universell tilgang til alle applikasjoner fra alle slags enheter via et webgrensesnitt.
  • Selvbetjent utrulling gjør at brukerne selv kan bestille applikasjonene de ønsker å benytte, uten at administrator behøver å bekymre seg for applikasjonskonflikter og økt kompleksitet.
  • Gjør kontroll og rapportering enklere ved at arbeidsrutinene blir automatisert. Man kan også få brukeranalyser og ta ut rapporter.
  • Kostnadsbesparende ved at tid knyttet til tilgangsstyring og utrulling reduseres, samtidig som man får full kontroll over lisensforbruket.
Til toppen