JUSS OG SAMFUNN

Sikker barnesurfing forsinket

I løpet av sommeren skulle barn og ungdom få en egen portal for sikker nettbruk. Men Telenor er forsinket.

9. okt. 2001 - 06:55

De færreste foreldre kan sitte ved siden av sine barn og ungdommer når de brukere Internett. Men en lang rekke historier viser at det bør de gjøre - pedofile leter etter barn og mye innhold er beregnet på voksne.

Telenor Internett arbeider derfor med et system som skal la foreldre slippe sine barn og ungdommer trygt ut på Internett. Telenor har et spesielt ansvar - selskapet har 70 prosent av de norske privatbrukerne og leverer også Internett til alle skolene.

I april fortalte informasjonssjef Ole Magnus Grønli at Telenor Internett arbeidet med et todelt tilbud til foreldre.

- Vi arbeider med en portal som begrenser barns surfing til en samling lenker vi har valgt ut og godkjent. Systemet, som vi skal lansere til sommeren, sperrer for chat, IRC og andre typer Internett-program, sa Ole Magnus Grønli til digi.no.

Men så langt er det ikke lansert noen ting og innformasjonssjef Gunn Kristin Sande vil heller ikke indikere noe nytt lanseringstidspunkt.

- Vi har ikke skrinlagt prosjektet. Men det er svært viktig at portalen er attraktiv for de unge, ellers går de andre steder og surfer. I tillegg tar det tid å skape vanntett sikkerhet, her er det jo særlig viktig at det ikke finnes noen hull, sier Sande til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.