BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikker e-post med ePosten

Nå er det klart for både ePostbud og eKurer. E-posten (mailen altså..) skal bli sikrere med ePosten og det skal bli enklere å kommunisere med skattemyndighetene. Dette er noen av nyhetene Posten og Skattedirektoratet presenterer i dag.

Therese Werenskiold
15. jan. 2001 - 15:05
Posten Norge åpner i dag for posttjenester over Internett. På ePosten.no kan privatpersoner registrere seg og få eID og eAdresse.

Elektronisk identitet vil, ifølge en pressemelding fra Posten og Skattedirektoratet, gjøre hverdagen enklere for alle som har behov for sikker elektronisk kommunikasjon. eID har mange bruksområder. Blant annet åpner Posten for tjenesten eKurèr, som er sikker distribusjon av e-post. Dermed kan avsender være trygg på at sendingen er kommet fram og at den er åpnet.

Tjenesten kan prøves ut gratis fram til 1. juli i år.

Senere i år kommer Posten med flere elektroniske tjenester som for eksempel

  • eOmadressering
  • forbrukerstyrt reklame
  • brukerstyrt varsling om levering av pakker
  • eRekommandert, og
  • eGruppesending.

- Med eID bidrar vi til at post i elektronisk form blir minst like sikker som brev distribuert fysisk. Kundene får flere valgmuligheter og kan nå velge elektronisk post, fysisk post eller kombinasjoner av dette. Samtidig utvider Posten sin tilgjengelighet overfor kundene ved å tilby elektroniske posttjenester på ePosten.no, sier Postens konsernsjef Kaare Frydenberg i presemeldingen.

Skatteetaten hiver seg på "eBølgen" og slipper i forbindelse med eID-lanseringen flere nye tjenester. Blant annet skal det bli enklere for folk å utveksle opplysninger med skatteetaten.


- Vi tilbyr publikum flere og mer fullstendige tjenester over Internett, for eksempel elektroniske tjenester som er tilpasset den enkelte skattyter. Dette er et viktig steg mot en døgnåpen forvaltning, mener skattedirektør Bjarne Hope.

- Ved hjelp av pinkoden på endringsskjemaet til skattekortet kan du skaffe deg eID fra Skatteetaten.no. Med den kan du i år endre flere poster enn ellers når du leverer selvangivelsen over nett. I fremtiden kan du få selvangivelsen tilsendt elektronisk med alle opplysninger utfylt, og gjøre alle endringene elektronisk. Vi ser også for oss at skatteoppgjøret i fremtiden kan komme på denne måten, og at det snart blir mulig å melde flytting over Internett, sier Hope og understreker at nye og store muligheter åpner seg for den som tar bruk elektronisk identitet.

Det er Ergo Group, et selskap i Posten Norge, som utvikler Postens elektroniske løsninger. Brukerne trenger ikke spesiell programvare, men kan benytte nyere standard nettleser- og e-postprogrammer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.