KORTNYTT

Sikker elektronisk dialog med pasientene

Rikshospitalet Radiumhospitalet velger ID-løsning for sikker elektronisk dialog med pasientene.

11. des. 2006 - 11:05

Rikshospitalet Radiumhospitalet HF tilbyr enkelte pasientgrupper oppfølging gjennom nettportalen MinJournal. For at sykehuset skal kunne identifisere sine brukere elektronisk har de valgt TrustIdent med BBS Teknologi. Rikshospitalet Radiumhospitalet er det første helseforetaket som tar i bruk TrustIdent og avtalen representerer et gjennombrudd for sikker elektronisk dialog i helsesektoren.

MinJournal er et samarbeidsprosjekt mellom flere sykehus. Hovedmålet er å gjøre det mulig for pasienter og helsepersonell å utveksle sensitiv informasjon via Internett på en sikker og forsvarlig måte.

Tjenestene vil i første omgang tilbys utvalgte pasientgrupper. Dette gjelder blødere, døve barn som har fått cochleaimplantat, pasienter med ryggmarksskader og fedmeopererte. Felles for disse pasientgruppene er at de trenger oppfølging over tid. Nå kan de kommunisere med helsepersonellet via nettet. Både lege og pasient kan legge viktig informasjon om pasientforholdet på MinJournal. Sykehuset kan enkelt kommunisere direkte med hver enkelt pasient eller med hele pasientgruppen.

TrustIdent er tilrettelagt for bruk av BankID og Buypass PKI. Pasienter som allerede har BankID eller Buypass kan dermed kommunisere elektronisk med sykehuset. BankID brukerstedsertifikat leveres av DnB NOR.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.