AVTALER & KONTRAKTER

Sikkerhets­klarering via Altinn

– Dette er en merkedag for oss.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet, som står for sikkerhetsklareringer, har inngått avtale med Altinn om å bruke deres tjeneste.
Nasjonal sikkerhetsmyndighet, som står for sikkerhetsklareringer, har inngått avtale med Altinn om å bruke deres tjeneste.
22. okt. 2013 - 07:50

Oslo (NTB): De rundt 30.000 personene som årlig sikkerhetsklareres i Norge, kan nå gjøre dette via Altinn, etter at Altinn og Nasjonal sikkerhetsmyndighet har inngått samarbeidsavtale.

Til nå har man måttet fylle ut opplysningene på papir. Avdelingsdirektør Carsten Rapp i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) jubler over at personopplysningsblanketten nå endelig blir elektronisk.

– Dette er en merkedag for oss, for i tråd med regjeringens digitaliseringsprogram ønsker vi å ha en større grad av elektronisk behandling, der det er mulig. Noen av de 30.000 som årlig sikkerhetsklareres, må fortsatt fylle ut deler av blanketten på papir, men de fleste opplysningene kan rapporteres elektronisk når den nye tjenesten er realisert i Altinn, sier Rapp.

NSM er med dette blitt den 41. tjenesteeieren i Altinn-tjenesten, og om lag 1.200 digitale tjenester er nå inkludert i den offentlige nettløsningen.

Altinn-direktør Kjersti Lauritzen mener samarbeidet med NSM blir viktig i årene som kommer. Hun ser for seg muligheten for et faglig samarbeid innen sikkerhet, og at det kan bli nyttig for alle etatene innen Altinn-samarbeidet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.