BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikkerhetshull i Linux-kjernen åpnet for angrep

Det var et kjent sikkerhetshull i Linux-kjernen som ble utnyttet da flere av Debian-prosjektets utviklingsservere nylig ble kompromittert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2003 - 08:53

Ved hjelp av et sikkerhetshull i Linux-kjernen greide en angriper, som allerede hadde tilgang til en server ved Debian-prosjektet, å oppheve rettighetskontrollen i systemet. Angrepet skal ikke ha påvirket kodearkivet til prosjektet, som står bak Linux-distribusjonen med samme navn.

    Les også:

Det er sikkerhetseksperter tilknyttet Red Hat og SuSE som har kommet fram til at sikkerhetshullet som ble benyttet, skyldes en overflytsfeil av heltall i systemkallet brk. Hullet var derimot ikke ukjent for Linux-miljøet, faktisk ble det funnet av Andrew Morton allerede i september. Korrigeringene var ikke blitt implementert i 2.4.22-utgaven av kjernen, mens 2.4.23-utgaven først kom åtte dager etter at innbruddet hadde skjedd. Trolig finnes dette sikkerhetshullet i alle tidligere utgaver av 2.4-utgaven av Linux-kjernen.

Feilen er nå fjernet fra 2.4.23-utgaven og fra kildekoden til testutgavene av den kommende 2.6.0-kjernen. Debian har i tillegg rettet feilen i kildekoden til versjon 2.1.18-12, i versjon 2.4.18-14 for i386 og i versjon 2.4.18-11 for Alpha.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.