Sikkerhetshull i viktig versjonskontrollsystem

Det er blitt funnet et hull i CVS, versjonskontrollsystemet som blant blir brukt i forbindelse med en lang rekke programvareprosjekter basert på åpen kildekode.

Det er blitt funnet et hull i CVS, versjonskontrollsystemet som blant blir brukt i forbindelse med en lang rekke programvareprosjekter basert på åpen kildekode.

Hullet i CVS (Concurrent Versions System), ble oppdaget av tyske Stefan Esser i begynnelsen av januar. CVS er det dominerende systemet for versjonskontroll unne åpen kildekode-miljøene, men utgaver fram til og med 1.11.4 inneholder et hull som kan gi uvedkommende adgang til blant annet å eksekvere tilfeldig kode på serveren.

Sårbarheten, som kalles "double-free" kan utløses vet hjelp av et utvalg spesielt sammensatte katalogforespørsler. Mens disse forespørslene blir behandlet, kan en rutine for feilsjekking forsøke å frigi (free()) den samme minnereferanseren flere ganger. Fraordning av allerede frigitt minne fører til "heap corruption" - det vil si at oversikten over hvor mye minne som er tilgjengelig for en applikasjon, blir uriktig.

Dette kan gi en angriper muligheten til å eksekvere tilfeldig kode med superbruker-rettigheter, endre den logiske virksomheten i CSV-serverprogrammet eller lese sensitiv informasjon lagret i minnet. Men i de fleste tilfeller vil en slik feil føre til en segmenteringsfeil, som igjen fører til en tjenestenekt-tilstand.

CVS er ifølge ZDNet Australia brukt i forbindelse med mer enn 55.000 åpen kildekodeprosjekter, inkludert CVS selv.

Omfanget av dette hullet gjorde at Esser bestemte seg for å vente med å publisere opplysningene om hullet, inntil en feilfiks var klar, den 21. januar. Nye utgaver av CVS til de fleste aktuelle operativsystemer er nå tilgjengelige for nedlasting fra systemenes respektive nettsteder.

Til toppen