Apple QuickTime

Sikkerhetsmyndighet advarer mot QuickTime for Windows

– Avinstaller Apple-programvaren nå!

Sikkerhetsmyndighet advarer mot QuickTime for Windows
(Bilde: Skjermbilde)

– Avinstaller Apple-programvaren nå!

Sikkerhetsselskapet Trend Micro ber alle som har Apples QuickTime-programvare for Windows om å avinstallere denne så raskt som mulig. Årsaken er todelt.

For det første har selskapets Zero Day Initiative funnet to alvorlige sårbarheter i QuickTime-programvaren som åpner for kjøring av vilkårlig kode på brukerens system. Detaljene er nå offentliggjort.

Det i seg selv kan være grunn nok til å være forsiktig med å bruke programvaren inntil en sikkerhetsoppdatering har gjort tilgjengelig.

Avliver produktet

Men det er nettopp dette som er problemet i dette tilfellet. Apple har ingen planer om å utgi noen ny sikkerhetsoppdatering til QuickTime for Windows. I stedet legges produktet ned.

I praksis betyr dette at QuickTime for Windows fortsatt vil fungere, men risikoen ved å bruke den vil være stor.

Dette har ført til at US-CERT, som er underlagt amerikanske Department of Homeland Security, har utstedt en advarsel hvor det opplyses at den eneste måten å sikre seg mot sårbarhetene, er å avinstallere QuickTime for Windows. Instruksjoner om hvordan dette gjøres, finnes på denne siden.

Selv om QuickTime var ganske utbredt også på Windows-maskiner for en del år siden, er det lite behov for det i dag. I de aller fleste tilfeller vil for eksempel VLC kunne spille av det samme innholdet.

Til toppen