Sikkerhetsproblem på norske hoteller

Internett-terminaler fra NetPoint som står på norske hoteller, har sikkerhetsproblemer. Feilkonfigurasjon gjør at noen kan ha avlyttet din surfing.

Internett-terminaler fra NetPoint som står på norske hoteller, har sikkerhetsproblemer. Feilkonfigurasjon gjør at noen kan ha avlyttet din surfing.

Sikkerhetshullet i NetPoints maskiner, som står i hoteller og flyterminaler i flere land i Skandinavia, består i at brukerne har muligheten til å skaffe seg kontroll over maskinene, ifølge danske Safe2day. Ved å modifisere diverse verdier i maskinen kan en dataluring installere og kjøre hva som helst av programmer på maskinen eller nettverket, og det er på ingen måte tanken.

Problemet er at en datasnok kan ha lagt inn spion-programmer på maskinen, slik at alt du gjør i etterkant registreres og sendes til en ekstern maskin.

Terminalene brukes i stor grad i hoteller, på flyplasser og i konferanselokaler, av folk som har bruk for rask aksess basert på debitering av et magnetkort. Om noen har sendt viktig informasjon via disse terminalene, kan det være at denne er blittt snappet opp av logg-programvare som er installert av en slem bruker.Les også:
Xbox-emulator er trojansk hest
Pop-up kidnappet surfere, installerte spionvare
Politi-trojaner eksponert på nettet
Slik kan din konto kapres
Avslør spionprogrammene

Safe2day har sagt fra til NetPoint om problemet. NetPoint-løsningen er basert på Cisco infrastruktur, og finnes i hoteller fra blant annet Radisson SAS, Hilton, Accor, FIRST og Remmen.

NetPoint har tatt tak i problemet og skal fikse det så kjapt som mulig, opplyser nyhetssiden.

Terminalene NetPoint tilbyr, skal egentlig ikke gi brukeren tilgang til maskinen og nettverket, bortsett fra surfing, e-post og dokumentbehandling.

NB! digi.no ønsker å presisere at det her er snakk om det danske selskapet NetPoint, som ikke har noe med det norske Net-Point å gjøre - selv om de leverer lignende tjenester.

Til toppen