Sikkerhetsselskaper får tilgang til Vista-kjernen

Mye sikkerhetsprogramvare vil ikke kunne tilby skikkelig støtte for Windows Vista før i 2008.

Mye sikkerhetsprogramvare vil ikke kunne tilby skikkelig støtte for Windows Vista før i 2008.

Microsoft har fått mye kritikk fra leverandører av sikkerhetsprogramvare som har klaget over at Microsoft har låst dem ute fra kjernen i 64-bits-utgaven av Windows Vista. Nå ser det ut til at selskapene har fått Microsoft på glid, men noen snarlig løsning kan ikke ventes.

I flere av 64-bits-utgavene av Windows, inkludert XP Professional, Windows Server 2003 og Vista, er det en sikkerhetsløsning som kalles Kernel Patch Protection. Dette skal begrense uautorisert modifisering av kjernen. Dette skaper problemer for en del tredjepartsprogramvare.

    Les også:

Microsoft annonserte denne uken at selskapet de siste månedene har samarbeidet med andre programvareleverandører om å utvikle dokumenterte og støttede metoder som gjør det mulig for tredjeparts programvare å fungere side ved side med Kernel Patch Protection. Det første utkastet til disse nye programmeringsgrensesnittene (API) er nå klart, men mye arbeid gjenstår. Derfor vil ikke grensesnittene kunne tas i bruk før Microsoft kommer med den første servicepakken til Windows Vista.

Analyseselskapet Gartner fraråder Windows-brukere med behov for å kjøre for eksempel inntrengningsvern lokalt på klientmaskinene, å ta i bruk 64-bits-utgaven av Vista inntil servicepakken er på plass. Gartner mener Microsoft vil ha denne klar i begynnelsen av 2008.

Programmeringsgrensesnittene skal også gjøres tilgjengelige i Service Pack 1 for 32-bits-utgaven av Windows Vista. Microsoft skal i tiden framover utgi tidlige utgaver av grensesnittene, slik at tredjepartsleverandørene kan teste og forberede seg på løsningen.

Microsoft har på denne siden publisert et dokument som forklarer hvilke typer grensesnitt som vil bli utviklet og informasjon om når de vil bli levert.

Ifølge News.com sier representanter for blant annet Symantec og McAfee at dette er et skritt i riktig retning, at man evaluerer det som nå er lagt fram, men at man også venter på mer informasjon fra Microsoft.

Til toppen