Sikkerhetstiltak til terroristers fordel

Et sikkerhetstiltak påbudt av president George W. Bush har slått ut til terroristenes fordel.

Et sikkerhetstiltak påbudt av president George W. Bush har slått ut til terroristenes fordel.

Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001, ble USAs læresteder påbudt å registrere personlig informasjon til alle utenlandske studenter i landet. Wall Street Journal melder at registret over 1450 utenlandske studenter ved University of Kansas er kapret av hackere, og at opplysningene kan komme til nytte for terrorister som ønsker å snike seg inn i USA.

Informasjonen som er kapret omfatter personnummer (Social Security number), passnummer, nummeret på det universitetsutstedte ID-kortet, detaljer om studentenes opprinnelse og hva de studerer. Dette er informasjon som kommer godt med hvis man skal prøve å snike folk gjennom passkontrollen med falske papirer.

Hackingen ble gjennomført 17. januar og meldt til politiet fem dager seinere.

Myndighetene håper at deres kjennskap til detaljene i kapringen skal gjøre det vanskelig for uvedkommende å utnytte sin kopi av registeret.

Sikkerhetshullet som hackerne utnyttet, skal være tettet.

Studentene som har fått sine identiteter stjålet, advares at de må følge med og være beredt på å bevise overfor myndighetene at de ikke har vært med på eventuelle dobbeltgjengeres ulovligheter.

Hackingen forklares som "hendelig" av sikkerhetseksperter. IT-systemene ved universiteter og høyskoler er jevnt over dårlig sikret mot inntrengere, og det er følgelig ikke anbefalt å lagre følsomme opplysninger uten spesielle sikringstiltak.

Til toppen