Sikkerhetstiltak til terroristers fordel

Et sikkerhetstiltak påbudt av president George W. Bush har slått ut til terroristenes fordel.

Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001, ble USAs læresteder påbudt å registrere personlig informasjon til alle utenlandske studenter i landet. Wall Street Journal melder at registret over 1450 utenlandske studenter ved University of Kansas er kapret av hackere, og at opplysningene kan komme til nytte for terrorister som ønsker å snike seg inn i USA.

Informasjonen som er kapret omfatter personnummer (Social Security number), passnummer, nummeret på det universitetsutstedte ID-kortet, detaljer om studentenes opprinnelse og hva de studerer. Dette er informasjon som kommer godt med hvis man skal prøve å snike folk gjennom passkontrollen med falske papirer.

Hackingen ble gjennomført 17. januar og meldt til politiet fem dager seinere.

Myndighetene håper at deres kjennskap til detaljene i kapringen skal gjøre det vanskelig for uvedkommende å utnytte sin kopi av registeret.

Sikkerhetshullet som hackerne utnyttet, skal være tettet.

Studentene som har fått sine identiteter stjålet, advares at de må følge med og være beredt på å bevise overfor myndighetene at de ikke har vært med på eventuelle dobbeltgjengeres ulovligheter.

Hackingen forklares som "hendelig" av sikkerhetseksperter. IT-systemene ved universiteter og høyskoler er jevnt over dårlig sikret mot inntrengere, og det er følgelig ikke anbefalt å lagre følsomme opplysninger uten spesielle sikringstiltak.

Til toppen