Sikre på at Apple vil tape

HTC vil forsvare seg med alle midler.

Sikre på at Apple vil tape
(Bilde: Per Ervland)

HTC vil forsvare seg med alle midler.

Apple kommer ingen vei med søksmålet mot HTC, mener HTCs advokater.

Det ikke ukjente selskapet i Cupertino liker ikke at HTC lager Android-baserte telefoner som bruker et grensesnitt som ligner på mobilversjonen av OS X - operativsystemet om bord i iPhone.

Overraskende nok har Apple ikke gått til sak mot Google, selv om de bjeffer mot dem i pressen. I stedet har Apples advokater åpenbart sett seg mest tjent med å «ta» HTC, en av flere selskaper som bruker Android-plattformen.

Apple mener at HTC bryter hele 20 av deres patenter. Dette er patenter som Google også bryter, om vi skal følge Apples logikk. Og mange tror at HTC-saken bare er en brekkstang for å så å si bryte seg inn i ammunisjonslageret som kan gi skyts til en sak mot Google.

HTC er på sin side sikre på at Apple ikke vil nå fram.

- Vi føler oss trygge på vår innovasjon og vår evne til å forsvare oss i denne saken. HTC er sterkt uenig i Apple handlinger. Vi planlegger å bruke alle de juridiske virkemidler vi har til disposisjon både for å forsvare oss og sette ned foten, sier HTCs USA-sjef Jason Mackenzie til Reuters.

Saken er både reist for U.S. International Trade Commission og U.S. District Court i delstaten Delaware. Målet er å få HTC til å stoppe salget av telefonmodellene Nexus One, Hero, Dream og MyTouch.

Muligens er HTC-saken en «føre var»-handling i frykt for at Google skal gå til sak mot Apple.

Som kjent gikk Nokia før jul til sak mot Apple. Nokia mener Apple har krenket deres patentrettigheter helt siden det amerikanske selskapet lanserte sin populære iPhone i 2007.

Men Nokia går enda lengerenn Apple gjør mot HTC. Det finske selskapet har bedt om en midlertidig forføyning som stopper salget av alle typer Apple-produkter i USA og alle eksport av de samme produktene til andre land. Forbudet vil i så fall gjelde både iPhone, iMac, iPod, MacBook og Mac Pro-produktene.

Nokia har ikke fått gjennomslag for et slikt ekstremt tiltak, og så langt ser saken ut til å ende opp i USAs store, sivilrettslige papirbunke.

Til toppen