Sikrer at mobilen har nyeste Flash-versjon

Adobe med direkte nedlasting til mobiler.

Sikrer at mobilen har nyeste Flash-versjon

Adobe med direkte nedlasting til mobiler.

Fram til nå, har brukerne av mobiltelefoner med støtte for Adobe Flash Lite vært avhengig av mobilleverandøren for å få tilgang til nyeste versjon av Flash Lite.

I dag kunngjorde Adobe at oppdateringer til Flash-programvaren for mobiler også skal kunne lastes ned ved behov. Dette skal sikre at brukerne alltid har tilgang til den nyeste versjonen.

Metoden tilsvarer nesten den som brukes i PC-versjonen. Dersom en Flash-applikasjon krever en nyere versjon av Flash Player enn den som er installert, blir brukeren bedt om å laste ned og installere den nye versjonen.

Det ser dog ut til at den automatiske nedlastingen kun gjelder Flash-applikasjoner som kjøres direkte på mobilen, uavhengig av nettleseren. Adobe har gjort klar Flash Lite 3.1 Distributable Player, som ifølge selskapet skal være et separat kjøremiljø for applikasjoner, uten å påvirke mobilens forhåndsinstallerte Flash Lite-avspiller eller Flash Lite-pluginen til nettleseren.

Flash Lite 3.1 er identisk med 3.0-versjonen, men har visse forbedringer knyttet til blant annet sikkerhetsmodellen for tilgang til SWF-filer.

I alle fall foreløpig, er Flash Lite 3.1 Distributable Player kun tilgjengelig for mobiltelefoner basert på Windows Mobile eller Symbian S60. En oversikt over testede mobiler finnes på denne siden.

Foreløpig vil brukere i USA, Storbritannia, Italia, Spania og India få Distributable Player via mobilnettet når brukeren laster opp en Flash-applikasjon fra en PC eller laster den ned direkte med mobilen.

Brukere i andre land må foreløpig laste ned Flash Lite 3.1 manuelt. Foreløpig tilbys bare en betaversjon beregnet for utviklere. Den er tilgjengelig nederst på denne siden.

Adobe har også lanserte Adobe Mobile Packager, som er et Windows-verktøy for å pakke en SWF-applikasjon sammen med et versjonssjekk for Flash Lite, et eget ikon og metadata, i en installerbar fil til mobiler basert på S60 eller Windows Mobile. Dette gjøres ved at det opprettes SIS- eller CAB-filer som installeres ved hjelp av henholdsvis Nokia PC Suite eller Microsoft ActiveSync.

Adobe Mobile Packager er tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

Til toppen