Sikrer mobil IP-telefoni fra norske McDonalds

En avtale med Vyke lar The Cloud tilby mobil IP-telefoni fra alle selskapets WLAN-soner.

Sikrer mobil IP-telefoni fra norske McDonalds

The Cloud er en av Europas mest dynamiske utbyggere av WLAN-soner. Sonene bygges ut etter mesh-prinsippet. Av de 9000 som per i dag er operative, dekker de største byer som London, Amsterdam og Manchester. I Sverige har The Cloud trådløse bynett i Linköping, Karlskrona og Båstad. I Norge dekkes noen jernbanestasjoner i Oslo-området, samt alle McDonalds-utsalgene.

Alle WLAN-nettverkene til The Cloud er åpne for alle tjenesteleverandører. Fredag undertegnet The Cloud en avtale med IP-telefoni-leverandøren Vyke som gir Vyke tilgang til alle nettene til Cloud.

Det innebærer at dersom man disponerer en mobiltelefon og WLAN, og et abonnement på Vyke-tjenesten «Mobile IP», kan man bruke mobiltelefonen som trådløs IP-telefon i alle sonene til The Cloud.

Vyke-abonnement gir tilgang til en mobilklient som automatisk registrerer om man er i en WLAN-sone som er lagret i mobiltelefonen. Alle samtaler man tar mens man er i denne sonen, vil automatisk ledes over IP i stedet for det vanlige mobilnettet, med alle de besparelsene det innebærer. Besparelsen skal være spesielt stor når man ringer til fasttelefoner, men kan også komme opp i 95 prosent når man ringer mobiltelefoner i andre land.

    Les også: