Sikter mot milliarden i 2004

Vidar Berg i Fujitsu Siemens mener 15 prosent større volum skal sikre milliardomsetning i 2004.

Vidar Berg i Fujitsu Siemens mener 15 prosent større volum skal sikre milliardomsetning i 2004.

Den norske avdelingen av Fujitsu Siemens ser tilbake på et godt år i 2003, selv om 11 prosent større volum ga samme omsetning som i 2002. Administrerende direktør Vidar Berg viste disse tallene på en pressekonferanse i går:

– Tallene for PC-er på bedriftssiden gjenspeiler den gradvise overgangen fra stasjonær til bærbar, sier administrerende direktør Vidar Berg. – Vi burde hatt en større økning innen bærbare, men vi har manglet et lavende produkt for bedrifter. På forbrukersiden spiller vi på to kanaler, detaljhandelen og hjemme-PC-ordninger. På detaljsiden har vi gått inn og ut av Elkjøp, det er et svært spesielt marked der prispunkt betyr alt. På hjemme-PC-siden er vi stolte over at vi økte trass i at 2002 var preget av den store avtalen med Statoil.

Når det gjelder Intel-servere er Berg ikke fornøyd. Men målene for 2004 er klare.

– I 2004 skal vi over en milliard i omsetning, og over 100.000 enheter. Vi regner med at volumet må øke med 15 prosent for å holde omsetningen, for å motvirke et prisfall i intervallet 10 til 20 prosent. Ellers skal vi passere 20.000 i bærbare til bedriftsmarkedet, og 2000 Intel-servere.

Berg bygger sin optimisme blant annet på at det i 2004 er fem år siden den forrige store PC-oppgraderingen på bedriftssiden. Han peker også på at serverkonsolidering gir store muligheter for en leverandør med et bredt utvalg av rack- og bladservere, samt at Microsofts nye fokus på sikkerhet og den problematiske sikkerheten i eldre operativsystemer gir nok en grunn til å oppgradere.

Fujitsu Siemens har utarbeidet et ny logistikk for salg i Europa, som forener e-handel med leveranse fra partnere. Selskapets produksjon – også hovedkort – foregår sentralt i Europa, og gir kort leveringstid også på skreddersydde løsninger.

Overfor småbedriftsmarkedet praktiseres en ordning kalt "Value4you", der man velger blant et lite utvalg prisoptimerte modeller innen bærbare, stasjonære og servere. Kunden bestiller fra nettstedet, og får varene levert gjennom Fujitsu Siemens' partnere.

– Her holder vi to dagers leveringstid, og samme eller lavere pris enn Dell, sier markedssjef Andreas Tollefsen.

Overfor større bedrifter er det to ordninger med varierende grad av skreddersøm, som bestilles gjennom en forhandler med konfigurator. Store ordre med for eksempel forhåndslasting av bestemt programvare kan leveres innen maksimalt ni arbeidsdager pluss frakt, lover Tollefsen.

Til toppen