BEDRIFTSTEKNOLOGI

Silicon Graphics blir SGI

Silicon Graphics endrer nå offisielt navnet til SGI som ledd i en ny identitetsstrategi der målet er å øke selskapets kundebase.

Øystein Kvistad
14. apr. 1999 - 01:01


Jurassic Park
Rick Belluzzo

SGInye web-siderer en forkortelse forServere, supercomputere, ogGrafiske arbeidsstasjoner som muliggjør banebrytendeInnsikt
I pressemeldingen fra selskapetLandor Associates


- De av oss som følger arbeidsstasjonsmarkedet synes nok dette er en slags "mmm-mmm-annonsering", men strategisk er det trolig vesentlig viktigere det som skjer enn det mange vil tro, sier analytiker Jay Moore i Boston-selskapet Aberdeen Group til CNET.

- SGI kan vise til et solid underlagsmateriale for denne beslutningen, og jeg er langt på vei enig med analysen som ligger bak, sier Moore. Han slutter seg til oppfatningen av at SGI blant folk flest fortrinnsvis forbindes med grafikkintensive arbeidsstasjoner. - For de som tradisjonelt befinner seg utenfor dagens kjernemålgruppe vil navnebyttet kunne vise seg å bli langt mer betydningsfullt enn det mange innser nå, sier han.

Så sent som i mars kom Silicon Graphics med en advarsel om at det økonomiske resultatet i tredje kvartal ville bli vesentlig dårligere enn tidligere antatt. Nyheten førte til et umiddelbart fall i selskapets aksjerverdi på 20 prosent. Den nye navnestrategien må derfor ses som en del av en omfattende restruktureringpakke som nå iverksettes for å snu selskapet.

- Navneskiftet er et logisk steg i snuoperasjonen. Det bidrar til å skape en selskapsidentitet som reflekterer vår posisjon på en skikkelig måte overfor såvel eksisterende som potensielle kunder, sier styreformann og toppsjef i SGI, Rick Belluzzo.

Under det nye "regimet" vil produkter som for eksempel superdatamaskinen Cray® - som ble en del av Silicon Graphics da selskapet kjøpte Cray Research i 1996 - bli markedsført som ett av i alt tre "undervaremerker" som igjen er underlagt hovedparaplyen SGI. I tillegg til Cray® supercomputers er de nye undervaremerkene SGITM servers and services og Silicon Graphics® visual workstations.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.