Silicon Graphics mot overskudd i Q4

Kostnadskuttene i Silicon Graphics begynner å bære frukter: Selskapet tapte mindre penger enn ventet i andre fiskalkvartal.

Kostnadskuttene i Silicon Graphics begynner å bære frukter: Selskapet tapte mindre penger enn ventet i andre fiskalkvartal.

Silicon Graphics (SGI) rapporterte et underskudd for perioden (avsluttet 31. desember) på 20,3 millioner dollar, eller 11 cent per aksje, sammenliknet med et tap på 31,5 millioner dollar i samme periode for ett år siden.

Det som gir grunn for bekymring hos ledelsen i selskapet er at salget krymper - ned 20 prosent til 684,8 millioner dollar fra 850,8 millioner i samme periode året før. På den oppløftende siden kan tallknuserne i SGI notere seg at kostnadene ble redusert med 22 prosent i andre fiskalkvartal sammenliknet med samme periode året før - fra vel 900 millioner til 706 millioner dollar.

- Dette viser at omstruktureringen er på rett spor - alle piler peker rett vei, sier finansdirektør Steve Gomo til Wall Street Journal.

Det har imidlertid tatt lang tid å få skuta på rett kjøl. SGI har rapportert negative tall i seks kvartal på rad, og det har krevd omfattende investeringer og lederutskiftinger for å bringe kostnadene under kontroll og få til en nyorientering på produktsiden. SGI introduserte tidligere denne måneden en ny server- og arbeidsstasjonsserie som benytter Intels mikroprosessorer og Microsofts operativsystem Windows NT (se peker til relatert artikkel i margen til høyre eller nedenfor denne teksten). Salget av disse nye produktene vil tidligst reflekteres i neste kvartal.

Ifølge Gomo tar SGI nå sikte på å kunne legge fram positive regnskapstall i fjerde kvartal som avsluttes 30. juni.

Til toppen