RESULTATERFINANS

Silicon Valley melker 40 prosent av investeringene

Ifølge rapporter fra PricewaterhouseCoopers pumpes det enorme summer inn i internettrelaterte selskap i 1999. Det ble investert 1,84 milliarder dollar i disse selskapene bare i første kvartal av 1999. Det er en tredobling sammenlignet med samme periode året før.

Herman Berg
7. juni 1999 - 09:57

Børsverdiene på internettselskap i USA har nådd vanvittige høyder i begynnelsen av det siste året i dette årtusenet. Og ventureselskapene synes mer villige til å støtte oppom IT- og spesielt internettindustrien enn noen gang før.

Mangel på positive finansielle resultater skremmer ikke.

Selv om for eksempel Amazon.com har hatt en nedgang i børsverdien den siste tiden, kan gründer Jeff Bezos peke nese til alle som klager over manglende lønnsomhet. I stedet kan han oppfylle den ultimate drømmen om å bli et virtuelt varehus på nett på grunnlag av investorenes milde gaver.

Tall fra PricewaterhouseCoopers Money Tree Survey (se peker i margen til høyre) viser at risikofylte internettprosjekt stadig rir på en bølge av forventninger. Mens det amerikanske næringslivet investerte som aldri før (4,29 milliarder dollar - 41 prosent stigning fra året før), har IT-bransjen og Internett aldri kapret en så stor andel av potten.

I første kvartal 1998 var investeringene på 501 millioner dollar; i første kvartal 1999 er de på 1,84 milliarder dollar.

Antall internettselskap som drar nytte av midlene har økt fra 114 til 236 på ett år. Det innebærer i gjennomsnitt en investering på 7,8 millioner dollar i hvert nettselskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.