BEDRIFTSTEKNOLOGI

Silverlight 4 er rett rundt hjørnet

Microsoft med svært høy utgivelsestakt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 2010 - 00:45

LAS VEGAS (digi.no) Microsoft kommer i april med Silverlight 4, omtrent ni måneder etter at Silverlight 3 ble utgitt*. Det ble kjent under selskapets MIX-konferanse, som arrangeres i Las Vegas denne uken.

De første detaljene om Silverlight 4 ble kjent i midten av november, da Microsoft kom med en betaversjon av pluginen. I går kom selskapet med en lanseringskandidat, som er tilgjengelig fra denne siden til Windows og Mac.

Silverlight 4 blir ikke en like stor oppdatering som det versjon 3 var, men inkluderer likevel en del viktig, ny funksjonalitet som skal gjøre plattformen mer egnet for bedriftsapplikasjoner. En gjennomgang finnes i denne artikkelen, men verdt å trekke fram er blant annet støtte for utskrift og fullskjermsvisning i en konfigurasjon med flere skjermer, bedre støtte for kjøring utenfor nettleseren og betydelig bedre ytelse.

I tillegg til Windows og Mac, vil Silverlight være tilgjengelig i Windows Phone 7 når dette blir tilgjengelig. En betaversjon for Symbian-baserte mobiler med S60 5th Edition er tilgjengelig på denne siden.

Under en pressekonferanse i går fortalte Microsofts Silvelight-sjef, Brian Goldfarb, at selskapet planlegger å tilby Silverlight til blant annet mobiler basert på Intels kommende mobilprosessorer og til set-top-bokser og tv-er.

På Linux er det Novell som har ansvaret for Silverlight-støtten, noe som tilbys gjennom åpen kildekode-utgaven Moonlight. Denne henger noe etter Silverlight i utviklingen, selv om det ventes at avstanden vil bli langt mindre i løpet av året.

* Korrigerte utgivelsestidspunktet for Silverlight 3

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.