UTVIKLING

Silverlight 5 er forsinket

Er lyset i ferd med å brenne ut?

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2011 - 13:41

Framtiden til Microsofts Silverlight-nettleserplugin er høyst usikker, og selskapet selv bidrar for tiden lite til å gjøre situasjonen noe klarere.

I et videointervju i oktober sa Microsofts Scott Guthrie, mannen som må regnes som Silverlights far, at Silverlight 5 vil bli produksjonsklar i løpet av november. Det skjedde ikke.

denne siden står det fortsatt at den endelige utgave av Silverlight 5 vil komme i år. Men når ReadWriteWeb denne uken spør Microsoft om selskapet vil rekke å lansere Silverlight 5 i år, kan ikke talspersonene svare. Det loves likevel at relaterte nyheter vil bli kunngjort i løpet av noen uker.

Det spekuleres også på om Silverlight 5 vil bli den siste utgaven av produktet. Microsoft har reorganisert hele prosjektet og nevnte Guthrie, som ledet prosjektet, har fått andre oppgaver i selskapet. Microsoft-ledere har også sagt at plugin-teknologier som Silverlight ikke passer godt i den moderne, HTML5-baserte weben. Selskapets Metro-utgave av nettleseren Internet Explorer 10 skal ikke ha pluginstøtte overhodet.

Med slike utsikter, som ikke bedres av at Silverlight overhodet ikke støttes av dagens nettbrett og smartmobiler, er det kanskje litt underlig at flere webbaserte videotjenester nylig har kunngjort at de vil benytte Silverlight. Dette gjelder blant annet Lovefilm, som denne uken kunngjorde at krav fra filmselskaper tvinger selskapet til å melde overgang fra Flash til Silverlight. Et annet eksempel er Telenors kommende Comoyo-tjeneste.

Nå er det ikke slik at Microsoft bruker Silverlight og de relaterte teknologiene bare i forbindelse med nettleserpluginen. Silverlight er også den viktigste utviklingsplattformen for Windows Phone, men i Metro-grensesnittet til Windows 8 har Microsoft valgt å satse på Windows Runtime (WinRT) i stedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.