«Silverlight» klar for Linux

Betaperioden for Moonlight er over.

«Silverlight» klar for Linux

Betaperioden for Moonlight er over.

Mono-prosjektet har fullført utviklingen av den første åpen kildekode-implementeringen av Microsofts Silverlight-teknologi. Implementeringen består av en Firefox-plugin som skal kunne brukes i første rekke sammen med Linux og vindusssystemet X11.

I dette blogginnlegget skriver prosjektleder Miguel de Icaza at man håper å kunne tilby Moonlight til andre Unix-lignende systemer, blant annet BSD-systemer og Solaris på sikt.

I motsetning til Silverlight, er Moonlight også tilgjengelig for 64-bits nettlesere.

Moonlight 1.0 leveres med en grafikk-pipeline, rammeverk for video og lyd, samt en JavaScript-bro. Selve kjøreomgivelsene er nettleserens egen JavaScript-motor.

Moonlight 1.0 til Firefox på Linux er tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

- Vi planlegger å ha en testversjon av Moonlight 2.0 klar til Microsoft Mix-konferansen i mars, noe som vil være omtrent seks måneder før vi lanserer den, sier de Icaza til Eweek.

- Deretter vil vi følge opp med en beta til sommeren og en endelig versjon under Professional Developers Conference som i år arrangeres i november. Omtrent samtidig vil som vi leverer Moonlight 2.0 vil vi ha en forhåndsvisning av Moonlight 3.0 klar. Så vi vil være omtrent seks måneder bak Microsofts utgivelse av Silverlight-versjoner, sier de Icaza.

Utviklingen av Moonlight er underlagt Novell, med støtte fra Microsoft.

    Les også:

Til toppen