Simulerer belastninger i Citrix-miljø

Citrix har kjøpt Tload, et produkt for å simulere belastninger på ICA-infrastruktur.

Simulerer belastninger i Citrix-miljø
Bilde:

Citrix melder at de har kjøpt det skotske programvarehuset ThinGenius, kjent for produktet Tload. ThinGenius er ikke børsnotert, og kjøpesummen er ikke kjent.

Tload brukes til å kjøre belastningstester i miljøer med ICA-infrastruktur for å levere applikasjoner, for eksempel Citrix Presentation Server. Produktet har vært på markedet siden 2002. Det brukes til å simulere ulike belastninger på Citrix-infrastrukturen, i forkant av endringer på server- og applikasjonssiden, og i nettverket.

Tload lar IT-drift simulere et variabelt antall brukere av enhver kombinasjon av applikasjoner, og måler reaksjonene fra serverne og infrastrukturen. Testene kjøres som skripter, og skal brukes for å identifisere kommende flaskehalser og rette på kommende konfigurasjoner før endringene settes i produksjon.

Ifølge Citrix kan Tload i dag oppfattes som en utvidelse av overvåkings- og driftsfunksjonene i EdgeSight. Selskapet sier de tar sikte på å integrere kjerneteknologien i Tload og EdgeSight.

– Det er kritisk viktig for bedrifter å avverge endringer med negativ innvirkning på ytelsen og tilgjengeligheten til applikasjoner som leveres kunder eller egne brukere, mener Citrix.

Skjermbildet nedenfor gir et inntrykk av brukergrensesnitt og funksjonalitet.

    Les også: