RESULTATERFINANS

SingTel vil ikke selge seg ned i NetCom

Singapore Telecom bekrefter i dag overfor digi.no at de ikke har planer om å selge sin andel i NetCom GSM. Selskapet mener at de sammen med Ameritech og NetCom Systems AB har den nødvendige ekspertisen til å tilby en rekke telekommunikasjonstjenester i Norge.

Jørgen Christiansen
6. apr. 1998 - 14:35

På bakgrunn av spekulasjoner i markedet har digi.no kontaktet Singapore Telecom for å få en avklaring med hensyn på selskapets forhold til investeringen i NetCom GSM ASA.

- Dere har investert i det europeiske telekommunikasjonsmarkedet gjennom NetCom GSM ASA og Belgacom. I Norge refereres det stadig rykter om at dere er på vei ut av det europeiske markedet. Kan du kommentere dette, og fortelle om dere ønsker å investere ytterligere i regionen?

- SingTel vil fortsette sitt nærvær i det europeiske telekommunikasjonsmarkedet ved å investere i spesifikke nisjemarkeder, forteller informasjonsdirektør, Foo Kim Leng.

- Har dere et samarbeid med Ameritech om investeringene i Europa?

- Vi vurderer ulike muligheter fra case til case, og ser på de strategiske verdiene og den finansielle avkastningen for SingTel. Et slikt eksempel kan være SingTels samarbeid med Ameritech.

- Er SingTels eierandel i NetCom GSM ASA til salgs?

- SingTel har ingen planer om å selge sin eierandel i NetCom.

- I Norge stilles det tidvis spørsmål ved om NetCom kan stå på egne ben eller om selskapet bør inngå i en større allianse. Det spekuleres også i hva eierne vil med selskapet, spesielt om SingTel vil selge, hvorvidt Orkla er en langsiktig eier og i hvorvidt NetCom Systems AB selv har et langsiktig eierskap. Har du en kommentar til det?

- NetCom gjør det bra på egen hånd og gjennom sine strategiske partnere. Ameritech, SingTel og NetCom Systems AB har den nødvendige ekspertisen for å tilby en rekke telekommunikasjonstjenester i Norge, avslutter Leng.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.