BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sinte brukere får Microsoft til å snu

Mange får beholde OneDrive-kvoten likevel.

Microsoft kommer med litt plaster på såret til gratisbrukerne av OneDrive.
Microsoft kommer med litt plaster på såret til gratisbrukerne av OneDrive. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2015 - 07:12

Tidlig i oktober kom Microsoft med en litt overraskende kunngjøring om at lagringskvotene knyttet gratisutgaven av OneDrive og lagringsplassen som følger Office 365-abonnementer, skulle reduseres betydelig.

Dette førte til betydelige protester fra mange av de berørte brukerne, som ble frustrerte og skuffet over denne kunngjøringen.

Litt erstatning

Nå, mer enn en måned senere, har Microsoft kommet med en beklagelse. Samtidig forsøker selskapet å gjøre ting godt igjen – i alle fall litt.

For Douglas Pearce i Microsoft skriver at selskapet ikke egentlig har tenkt å endre planene om å redusere gratiskvoten fra 15 til 5 gigabyte, men Office 365-kvoten reduseres fra ubegrenset til 1 terabyte.

For brukerne som mister den ubegrensede kvoten, har Microsoft ingen annen trøst at det ikke vil skje før om minst 12 måneder, samt at de som likevel er misfornøyde kan be om å få refundert pengene de har betalt for tjenesten.

For gratisbrukerne, derimot, har Microsoft en bedre julegave. Det er nå mulig for brukerne å hindre at lagringsplassen skrumper inn neste år. For å gjøre dette, må brukerne gå inn på denne siden for å unngå at deres konto blir berørt av endringene.

Dette innebærer for øvrig også at Camera Roll-lagringsplassen på ytterligere 15 gigabyte blir borte. Det er dog nødvendig å utføre denne deaktiveringen innen utgangen av januar 2016 for at den skal bli tatt hensyn til.

Mer gratis

Men ifølge Pearce vil Microsoft også tilby ett års gratisabonnement på Office 365, inkludert lagringsplass på 1 terabyte, til bruker av gratisutgaven av OneDrive, dersom de har mer enn 5 gigabyte innhold lagret. Disse brukerne vil bli kontaktet per e-post i begynnelsen av 2016 med beskjed om hvordan dette tilbudet vil kunne tas i bruk.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.