RESULTATERFINANS

Sinte fugler verd milliarder

Selskapet bak Angry Birds vurderer å hente penger til skyhøy verdsetting.

Selskapet bak Angry Birds skal være i samtaler med et underholdningsselskap om en strategisk investering.
Selskapet bak Angry Birds skal være i samtaler med et underholdningsselskap om en strategisk investering. Bilde: Rovio

Finske Rovio Entertainment Oy har hatt enorm suksess med mobilspillet Angry Birds. Nå vurderer selskapet å utvide porteføljen av produkter knyttet til de rasende fuglene med blant annet film og andre underholdningsprodukt.

Ifølge Bloomberg News vurderer Roivo å hente inn penger ved at en strategisk eier blir invitert inn på eiersiden. To kilder sier til nyhetsbyrået at kapitalinnhentingen som diskuteres verdsetter det finske selskapet til 1,2 milliarder dollar, 6,7 milliarder kroner.

De anonyme kildene i artikkelen sier at selskapet vurderer å ta imot en strategisk investering fra et underholdningsselskap, og det spekuleres i om dette kan være Electronic Arts eller Zynga, blant andre.

I mars hentet Rovio inn 42 millioner dollar, 233 millioner norske kroner, fra investorer. Blant annet Skype-gründer Niklas Zennstrom og Accel Partners, som tidlig kom inn i Facebook som investor, spyttet penger inn i det finske spillselskapet. Det er ikke kjent hva denne emisjonen priset selskapet til.

Skulle opplysningene stemme er det et nytt eksempel på hvor mye investorer er villig til å betale for sterke merkevarer knyttet til sosiale medier og spillmarkedet. Børsaktuelle Zynga, som blant annet står bak Farmville og en rekke andre spill til Facebook og andre sosiale plattformer, siktet mot en verdsettelse på rundt 20 milliarder dollar.

Spørsmålet er om investorene er like interessert etter at børsfallet som har herjet kapitalmarkedene de siste ukene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.