RESULTATERFINANS

Sintef skiller ut datadriften

Sintef har skilt ut driftsselskapet RUNIT i eget aksjeselskap. Det nye aksjeselskapet har 87 ansatte og budsjetterer med en netto omsetning i 1998 på 55 millioner kroner.

Eirik Flaa
2. feb. 1998 - 16:07

Også i forskningsmiljøene, ser man nå fordelene ved å skille ut datadriften. Ved Norges fremste forskningsmiljø, Sintef, er driftsavdelingen skilt ut i eget selskap som betjener den 1700 mann store forskningsinstitusjonen med IT og regnskapstjenester. RUNIT AS, som selskapet heter, er foreløpig er 100 prosent eid av Sintef.

- Hensikten er å endre på eierstrukturen i fremtiden. Vi ønsker at alle av våre større kunder skal eie en bit av oss, sier markedssjef i driftselskapet RUNIT, Knut-Erik Thorgaard, til digi.no. Han forklarer at Sintef i dag står for 65 prosent av omsetningen i selskapet, men at denne andelen trolig vil reduseres i tiden framover.

- Vi har en treårig rammeavtale med Sintef, og regner med å opprettholde relasjonene i tiden fremover, men det er ønskelig å endre eierskapet i tiden som kommer. Ideelt ser jeg en situasjon der alle våre større kunder eier en bit av selskapet, sier Thorgaard. Selskapet vil satse på å betjene forskningsmiljøene i Norge, og satser på å vokse organisk - noe som i Trondheims-distriktet ikke ser ut til å være noe stort problem. Totalt er det nå 87 ansatte i RUNIT.

- Vi var nylig ute etter 20 kvalifiserte medarbeidere, og fikk over 100 søknader. Personelltilgang har foreløpig ikke vært noe problem, sier Thorgaard, som regner med å lande på et overskudd på flere millioner kroner i 1997.

- Dersom alt år som det skal, vil overskuddet lande på omlag fem millioner kroner i 1998 av en netto omsetning på rundt 55 millioner, avslutter Thorgaard.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.