SIP-teknologi presser telepriser til bunns

Det kan være mange penger å spare på å erstatte ISDN-linjene med SIP-bylinjer via bredbånd (SHDSL).

Gjennom de seneste 15 til 20 årene har bedriftsmarkedet benyttet ISDN-linjer til telefoni for utgående og inngående telefoni, et konsept som nå står for fall, mener leverandøren av Aastras telefoniløsninger.

For hvis man erstatter ISDN-linjene med SIP-bylinjer via bredbånd (SHDSL) er det mange penger å spare.

Aastra Telecom satser hardt på teknologien, som nå for alvor slår gjennom på det norske markedet, med Telenors godkjennelse av Aastra som eneste samarbeidspartner på IP-telefoni over SHDSL.

Samarbeidet med Telenor innebærer at Telenor leverer bredbånd (SHDSL) direkte inn i bedriftens egen telefonsentral og Aastra leverer den bedriftsinterne telefonsentralen med IP-telefoni, SIP telefoner samt digitale/analoge telefonapparater.

Aastra Telecom var verdens første produsent som tilbød telefonsystemer med innebygget SIP-funksjonalitet, som både inkluderer meget store løsninger til tusenvis av lokale brukere, så vel mindre løsninger til små og mellomstore bedrifter. NATO, Microsoft og IBM er blant de store kundene som idag bruker Aastras telefoniløsninger internasjonalt.

-Vi har sett eksempler på norske bedrifter som har en ROI (Return of Investment) på 3 måneder med SIP-bylinjer. Fortjenesten avhenger av brukerens trafikkmønster, sier salgsdirektør Bjørn Inge Lindhjem i Aastra Telecom Norway.

I Dallas, Texas etablerte Aastra Telecom for flere år siden sine utviklingsfasiliteter for SIP-teknologi. Her har man testet egne SIP-telefoner opp i mot de førende tilbyderne av SIP-linjer som erstatning for de dyre ISDN-bylinjer. Og resultatene viser at det i samtlige tilfeller er billig og kostnadsbesparende å flytte telefontrafikken til SIP-bylinjer. Dels fordi abonnementsavgiften typisk reduseres med 20 til 30 prosent og dels for startavgiften hos de fleste SIP tilbyderne bortfaller, eller reduseres kraftig i forhold til teleselskapenes startavgift på oppringninger via det tradisjonelle PSTN-nettverket.

Optimal utnyttelse av digital telefoni via SIP-bylinjer forutsetter en god og stabil forbindelse til Internett og SIP-tilbyderen. Aastra Telecom anbefaler sine kunder å benytte symmetriske HDSL-forbindelser (High speed Digital Subscriber Line) med samme båndbredde i begge retninger og SIP trunk kanaler som dedikerer et antall linjer til tale – i motsetning til de mer alminnelige asymmetriske ADSL-forbindelser (Asymmetric Digital Subscriber Line).

Til toppen