BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siri gir deg ditt lokalvær på mobilen

Nordmenn er værfikserte. Med en ny posisjoneringstjeneste kan du få værmelding for akkurat det stedet du skal til, eller er på.

12. okt. 2001 - 10:26
Dagbladet

Posisjoneringstjenestene skuffet kanskje mange, for med en nøyaktighet og treffavvik i byer på flere hundre meter og i grisgrendte strøk helt opp i 3,5 mil, begrenser nytteverdien seg. Men til værvarsling er dette godt nok.


- Nordmenn er værfokuserte og ønsker nøyaktige varsler. Vi har sammen med Storm Weather Center AS og Siri Kalvik laget et system som varsler været for 50.000 punkter i Norge, forteller prosjektansvarlig Jan Thoresen hos Dagbladet til digi.no.

Her er et eksempel. Grimsøy er en halvøy utenfor Sarpsborg der været ofte avviker mye fra resten av Østfold. Her er hvor nøyaktig værmelding du får der: "Grimsøy, Sarpsborg kl 15.00: 15C lettskyet/pent laber bris 7m/s. kl 21.00: 13C pent vær lett bris 5m/s. kl 09.00: 13C halvskyet/opphold lett bris 5m/s."
Du finner tjeneste på Dagbladets værside.

Tjenesten fungerer foreløpig bare for Telenors kunder, og krever at du først skrur på posisjonering for ditt abonnement. Det gjør du ved å sende meldingen "pos start" til nummer 1999. Dette er gratis, forteller Dagbladet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.